Jouluruusu-huivi (Milla mohairlangasta)

Jouluruusu huivi Milla mohair langasta

Malli:
Kauhavan Kangas-Aitta Oy / Marja-Liisa Koivuniemi
Tarvikkeet: 100 g valkaisematonta Kauhavan Kangas-Aitta Oy:n Milla-mohairlankaa (73% villa, 22% villa, 5 % polyamidi). Virkkauskoukku nro 3 tai käsialan mukaan.
Koko: 25x125 cm
Työohje: Työssä käytetään ketjusilmukoita (kjs),  venytettyjä ketjusilmukoita (vkjs) ja kiinteitä silmukoita (ks). Mikäli et ole aiemmin virkannut venytettyjä silmukoita, kannattaa tätä virkkausmallia harjoittele ensin paksulla langalla.
1. krs: Virkkaa aloituslenkkiin 1 kjs ja venytä se 2 cm:n pituiseksi, tee tavallinen kjs perään takimmaisen venytetyn langan välistä (kuvat 1 ja 2). Virkkaa aloitusketjuun 9 venytettyä silmukkaa+ 2 venytettyä silmukkaa aina kääntymiseen (yht. 11 vkjs). Huom. venytetyksi silmukaksi lasketaan vkjs ja sen jälkeen virkattava tavallinen kjs. 2.krs: Käänny ja virkkaa 1 ks aloitusketjun kolmanteen tavalliseen kjs:aan (koukulla olevaa ei lasketa mukaan). *Virkkaa 2 vkjs:aa ja 1 ks aloitusketjun tavalliseen kjs:aan.* Toista *-* krs loppuun ja virkkaa 2 vkjs kääntymiseen. 3.krs: 1 ks kahden vkjs:n väliseen tavalliseen kjs:aan ja vkjs. Toista kerroksia 3-4 ja lopeta työ kerrokseen 3. Työ etenee viistosti.
Hoito- ja pesuohje: Käsinpesu, huolellinen huuhtelu, kuosittelu kosteana ja tasokuivaus.

Mallivirkkaus:
Mallivirkkaus

kuva  kuva
kuva  kuva

© Langat, neulelangat ja ontelokuteet Kauhavan Kangasaitta, Esito lankapalvelu, 2014